Laatste Nieuws

25-10-2020

Schaatsen met het virus, verbeteren van het inschrijfsysteem voor jongeren

Beste leden,

 

De kabinetsmaatregelen hebben tot gevolg dat alle schaatsers worden geconfronteerd met een inschrijfsysteem om te kunnen schaatsen. De abonnementen op vaste trainingsuren werken niet meer. Deze week zijn we begonnen aan het 2e inschrijfsysteem.

 

Het bestuur van IJBM begrijpt dat het nodig is om de schaatsers anders over de week te verdelen, zodat er minder schaatsers tegelijkertijd op de baan zijn. Op die manier kunnen we gelukkig blijven schaatsen! We begrijpen ook dat er kinderziektes in het inschrijfsysteem zitten, waardoor een en ander op dit moment nog niet soepel verloopt. En tot slot hebben we enorme waardering voor de vrijwilligers die achter de schermen keihard werken om ervoor te zorgen dat schaatsen mogelijk blijft.

 

We hebben echter ook een belangrijk fundamenteel kritiekpunt. Als bestuur vinden wij dat de schaatsers onder de 18 jaar en hun trainers een uitzonderingspositie moeten hebben.

 

De schaatsersgroep onder de 18 hebben maar beperkte mogelijkheid tot schuiven in trainingstijden. Deze schaatsers zijn afhankelijk van vervoer door ouders, afspraken in gezinnen, schooltijden, niet in de latere uren, etc. Belangrijk is ook dat vooral de jongere schaatsers als groep bij elkaar moeten blijven omdat zij afhankelijk zijn van hun trainer. Die kunnen vanaf de rand van de baan aanwijzingen geven en bijvoorbeeld wijzen op de Coranarichtlijnen en op de situatie met snelle rijders in de buitenbaan.

 

IJBM en veel andere verenigingen hebben als speerpunt in hun beleid om juist jongeren tot schaatsen te bewegen. De manier waarop de inschrijving nu is ingericht werkt averechts. Het demotiveert jongeren, hun ouders en niet in de laatste plaats de trainers!

 

Het bestuur van IJBM heeft het bestuur van de BVU en de Vechtsebanen vandaag met klem gevraagd om de manier van inschrijven te wijzigen. Ook hebben wij steun voor dit standpunt gevraagd van de andere verenigingen. Volgens ons zou het uitgangspunt van een inschrijvingsysteem moeten zijn:

 

 • Rijders onder de 18 jaar trainen op het tijdstip waarop zij in september hebben ingeschreven, danwel hebben voorrang voor inschrijven.
 • Trainers kunnen ten allen tijden de baan op, of behouden ook hun oude abonnement-toegang of hebben voorrang bij inschrijven. Zij staan niet op het ijs.
 • Overige rijders maken gebruik van een inschrijfsysteem, waarmee de schaatsers meer over de week worden verdeeld.

 

Wij hopen dat bovenstaande, naast het oplossen van de kinderziektes leidt tot een meer acceptabel inschrijfsysteem.

 

Het bestuur van IJBM

19-10-2020

Vanaf nu je eigen trainingsuur reserveren! udate 1

Door de regels die vanuit de overheid op woensdagavond 14 oktober van kracht zijn geworden verandert er veel voor de schaatstrainingen.

 

Het belangrijkste is:

 1. De bestaande trainingsuren (waarvoor je een abonnement hebt) vervallen
 2. Je moet je inschrijven voor een bepaald uur waarop je wilt schaatsen via een reserveringsysteem. Dat staat hier
 3. Om in te schrijven heb je je KNSB relatienummer nodig. Dit staat in de bijlage bij de mail van 18 oktober..
 4. Inschrijven doe je in het blok "KNSB licentiehouders".
 5. Er mogen per uur maximaal 125 rijders tegelijk op het ijs: vol = vol;
 6. Het aantal trainingsabonnementen bepaalt hoe vaak je per week mag inschrijven;
 7. Naast onze eigen BVU uren, mogen we ook schaatsen op 'publieksuren';
 8. De uren waarop je kunt schaatsen, staan als blokken aangegeven in het reserveringssysteem;
 9. Je bent pas ingeschreven als je een bevestigingsmail hebt gekregen. Die bevestigingsmail krijg je alleen maar als je op de groene knop met Bevestigen drukt.
 10. Als het niet lukt stuur dan een mail naar . Deze kan vaak meer doen dan wij als IJBM. Vermeld bij je mail over welk tijdsblok het gaat (datum en tijd) en je knsb-relatienummer (staat op de excel-lijst in de mail van 18 oktober)
 11. Al deze regels gelden voor zowel toerrijders als wedstrijdrijders.

Op de ijsbaan mag je rijden in groepjes van maximaal 4 rijders, op 1,5 meter afstand. Dus niet in treintjes.

 

Trainers zijn niet toegestaan op het ijs. Een trainer staat naast de baan en mag maximaal 4 rijders instrueren. Hij mag niet wisselen van groepje.

IJBM heeft daarom vooralsnog besloten dat we alleen trainingsschema’s ter beschikking stellen.

We zoeken nog een mogelijkheid om voor rijders onder de 18 jaar een uitzondering op de trainersregeling te krijgen.

 

Tijdens de “oude trainingsuren”

We lopen nog steeds over de brug naar het middenterrein waar de schaatsen worden aangedaan, ook door laatkomers.
MAAR....LET OP!        we gaan rijden volgens de baanindeling langzaam in de binnenste baan, snel aan de buitenkant. Passeren dus altijd buitenom.

Uitrijden, rechtop rijden in de binnenbaan.

Aan het eind van de training verlaat je het ijs vanuit de binnenbaan naar het middenterrein en deze verlaat je zo snel mogelijk via de brug bij het Trefpunt en volgt de aangegeven route.

 

Op de publieke uren: 

“Op deze uren wordt vanuit de buitenkant het ijs opgestapt en geldt de indeling buiten langzaam, binnen hard.

Let daar dus op en neem even de tijd om te kijken hoe je en een veilige plaats kunt vinden om met voldoende afstand de schaatsen aan te doen en hoe er gereden en op - en afgestapt wordt.

 

Schaatsen vanaf maandag 26 oktober
Vanaf die datum kun je via de website van de Vechtsebanen een tijdblok van 75 minuten reserveren om te gaan schaatsen. Hoe dat inschrijven precies in zijn werkt gaat, volgt later in de week. 

12-10-2020

Jeugdschaatsen weer gestart

Op zaterdagmiddag 10 oktober zijn we weer gestart met jeugdschaatsen. In 4 niveaus leren kinderen tussen 7 en 12 supersnel schaatsen. Een vriendje of vriendinnetje kunnen zich nog opgeven.Klik in de rechter kolom op "Lid worden" en meld je aan.

08-10-2020

Schoolschaatsen alweer gestart

Op 4 ochtenden en 4 middagen ontvangt IJBM 14 bassischolen uit de Bilt voor schaatsles. Zo'n 10 vrijwilligers van onze club, ondersteund door Duosport draaien deze lessen met heel veel plezier. Op woensdag 7 oktober was de afrap.

 

27-09-2020

Seizoensopening en kanjertrofee

 

Op 26 september is het schaatsseizoen op de Binnenbaan van de Vechtsebanen geopend. De jeugdschaatsers met de eerste schaatsles en spelletjes. De oudere schaatsers met een bochten annex shorttrack clinic.

Voor de uitslagen van de kanjertrofee:

Lees meer...


Ogenblik a.u.b. ...