Laatste Nieuws

18-02-2020

NK Masters

Afgelopen weekend werd het NK Masters gehouden op de Vechtsebanen. Onder zware omstandigheden: zondag was de warmste 16 februari ooit gemeten (16,7 graden in de Bilt)  en waaide het met storm Dennis ook erg hard. Toch deden  er 5 IJBM-ers mee en wist Ton Stigter een zilveren medaille te halen op de 1500 meter. Ook de overige IJBM-ers ( Jaap, Mariska, Karin, Andel)  reden goed, waarbij Andel zelfs een PR reed en met een stijlvolle foto het Algemeen Dagblad haalde.

 

18-02-2020

ONK Masters Biddinghuzien

Vrijdag 7 februari werd het Open Nederlands Kampioenschap 'natuurijs' bij de Masters verreden in Biddinghuzien. IJBM-er Gerard Sluijs wist hier derde te worden in de categorie 60+. Achter Arjan Bakker en Albert Bakker. De wedstrijd werd verreden over de echte marathonafstand van 42 kilometer (17 rondes van ruim 3 km) onder mooie  omstandigheden: zeer zonnig en een graad of 8.

09-02-2020

Theo de Wals Trofee: een pupillentoernooi in Ensch

Zaterdag 8 februari deed een combinatieteam van GHV en IJBM mee aan de Theo de Wals Trofee: een pupillentoernooi in Enschede. We konden in elke jongens en meisjes categorie pupillen A tm D één pupil inzetten, en wisten samen met GHV een compleet team op het ijs te krijgen. Van GHV waren 3 pupillen (Esmée, Jarno en Sjaak) en 2 jeugdschaatsers (Olaf en Anneloes) mee, en van IJBM 1 pupil (Job) en 2 jeugdschaatsers (Iris en Leonie). Frank hadden we als reserve mee, en mocht gelukkig wel gewoon starten, maar zijn resultaat telde helaas niet in de einduitslag voor de Theo de Wals Trofee. We hadden ook Thijs op de lijst gezet, maar die moest helaas met een knieblessure thuis blijven.

De Theo de Wals Trofee hebben we niet gewonnen, maar we reden op het mooie Enschedese ijs wel weer veel PR’s. En Sjaak haalde in zijn categorie jongens pupillen C zelfs het podium met een 2e plek. Voor de jeugdschaatsers was het een eerste kennismaking met echte formele wedstrijden buiten de clubkampioenschappen die ze de afgelopen jaren hebben gereden en een hele mooie ervaring.

Op de terugweg heeft onze ‘reporter’ Frank een diepte-interview op de achterbank gehouden om achter de ervaringen van de IJBM’ers te komen. Zie hieronder zijn verslag:

Iris schrok ervan dat ze voor het eerst een 500 meter moest rijden, maar uiteindelijk viel het wel mee. Ze reed een goede tijd. Ook Leonie vond het spannend om een nieuwe afstand (300m) te rijden. Uiteindelijk reed ze ook een hele goede tijd. Frank en Job reden tegen elkaar op de 500 meter. Frank vond het leuk dat Job op hem kon focussen en zo een dik PR te rijden. Daarna moesten we een 1000 m rijden, voor Job de eerste keer. Het was heel zwaar maar ik vind het wel een leuke afstand. We werden gecoacht door Coen hij hield je perfect op de goede baan, daarvoor willen wij hem heel erg bedanken.

 

 

 

09-02-2020

jeugd11stedentocht op de Vechtsebanen

Afgelopen zaterdag hebben de jeugdschaatsers van IJBM meegedaan aan de jaarlijkse jeugd11stedentocht op de Vechtsebanen. Dit jaar samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis georganiseerd. Aan de tocht was een sponsoractie gekoppeld. Waarin uiteindelijk 35.000 EUR voor is ingezameld. Een mooi resultaat, waaraan ook de IJBM’ers een bijdrage hebben geleverd. Klasse!

Het WKZ heeft ook een filmpje van de dag gemaakt, die te zien is op https://www.youtube.com/watch?v=hIKZnfBAgl0

 

 

Lees meer...

08-02-2020

Kanjertrofee

Het einde van het seizoen nadert, de strijd om de Kanjertrofee komt in een beslissende fase.

Aan het begin van het seizoen leek bij de pupillen de strijd weer tussen alleen IJBM’ers te gaan, maar in november startte een hele grote groep aan GHV-pupillen met bijna wekelijks wedstrijden rijden, tot en met zelfs wedstrijden in Dronten op het Oliebollentoernooi daar. Gevolg: de eerste drie plekken worden nu bezet door GHV’ers. Maar dat heeft de IJBM’ers weer gestimuleerd om nog weer een schepje er bovenop te doen en het gat weer te dichten. Alessia, Job en Frank lieten zich de laatste weken ook weer op de wedstrijden zien. Het gat de laatste weken zal een hele opgave worden want Jarno, Sjaak en Esmée rijden vaak 3 afstanden en minimaal één PR en vaak ook3 PR’s per wedstrijddag! Maar de vorm van de IJBM’ers is groeiend dus….. Hoe dat gaat aflopen gaan we eind maart merken.

Lees meer...

07-01-2020

IJBM jeugdschaatsen bij IJsfestein

5 jeugdschaatsers (Maksim, Ynthe, Bram, Charlotte en Robin) deden afgelopen zondag mee met het jeugdschaatsfestijn. Ze deden met een team mee aan een estafette, ballenspel en stoelendans. En individueel een 50 meter mochten schaatsen met een echte starter. Bij de jongens was Maksim de één na snelste, bij de meisjes miste Ynthe net aan het podium en werd 4e.

Lees meer...

15-12-2019

Jeugdschaatsers naar Flevonice

De Jeugdschaatsers van IJBM, GHV en HSSV Houten trotseerden zaterdag 14 december de barre weersomstandigheden (code oranje!) voor een tocht op Flevonice. Ondanks regen en storm: heel veel plezier op het ijs, en na opwarming met chocomelk in het restaurant met een medaille van de gezamenlijke toertocht van de 3 clubs naar huis.

02-12-2019

Kanjertrofee 2019 - 2020

Het wedstrijdseizoen is weer gestart, tijd voor een tussenstand in de Kanjertrofee’s. Het belooft weer een spannend seizoen te worden. De fanatiekelingen die flink wisten te scoren door op de verschillende zomertrainingen al punten wisten te scoren, moeten nu kijken of we deze voorsprong kunnen vasthouden door ook veel en vooral snel (PR’s?) te rijden op het ijs.

Bij de pupillen wordt de top 10 vooral gevuld met rijders die zich lieten zien op de trainingen deze zomer, en mee gingen met het schaatskamp. Helaas konden niet alle pupillen meedoen met de laatste zondagochtend wedstrijden omdat deze al vol waren. Alleen Alessia, Job, Esmee en Jarno wisten zich op tijd aan te melden en scoorden lekker met PR’s, en namen wat afstand van de concurrentie.

Bij de junioren lieten junioren A Martijn en Jesse zien dat de zomertrainingen van Eppe echt nuttig zijn. Ondanks dat zij al behoorlijk scherpe PR’s hadden staan, wisten zij zich ook al dit seizoen weer te verbeteren en daarmee de aanstormende junioren B en C nog op gepaste afstand te houden.

Toch wordt er bij de junioren wel veel wedstrijden gereden. En heeft de top 5 al meer punten dan de nummer 1 bij de senioren/masters! Dat is nu Bart, die door een goede zomer al flink scoorde, en die met 2 mooie wedstrijd-ochtenden deze voorsprong op de winnares van vorig jaar Karin wist vast te houden.

Wil je weten waar jij in het klassement staat: kijk in de gepubliceerde bestanden op de website.

Lees meer...

11-04-2019

100-jaar IJBM in 2024

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn wel gestart!

Lees meer...


Ogenblik a.u.b. ...