Laatste Nieuws

12-03-2020

Vervroegd einde schaatsseizoen vanwege Corona

Vandaag (donderdag 12 maart)  om 17.00u is de 400 meter baan van de Vechtsebanen vanwege Corona gesloten.Dit jaar dus geen trainingen en wedstrijden meer. Zegt het voort. Om optimistisch te blijven: Op naar de zomer!

06-03-2020

Resultaten ClubKampioenschappen 2019-2020

Hier de Uitslagen en de Klassementen van de Club Kampioenschappen 2019 -2020.

Lees meer...

01-03-2020

Gewestelijke finale pupillen A door Frank den Ouden

Ik kreeg ineens een mail dat ik mee mocht doen aan de gewestelijk pupillen A finale in Haarlem. Ik verbaasde me hier wel over. Zeker omdat ik helemaal geen goed seizoen had. Ik had geen zin om alleen naar Haarlem te gaan. Dus vroeg ik aan Coen of hij als coach mee kon. Gelukkig kon Coen mee naar Haarlem. Ik moest de 500 en 1000 meter rijden. Ik had er heel veel zin in. Alleen bij de 500 meter stond ik ineens alleen aan de start. Dat was wel balen maar het was alsnog een goede rit. De 1000 meter ging ook goed. Mede dankzij Coen die me heel goed coachte bij de wissels op de 1000 meter. Ik wil Coen graag bedanken voor deze leuke ervaring, en een plekkie net buiten de top 20.

 

 

01-03-2020

3e Jumbo IJscup

Afgelopen zondag werd de 3e Jumbo IJscup  verreden. Door vakantie (en vroege tijdstip?) een klein groepje IJBM jeugdschaatsers die meededen met 3x 100m en een mass-start: een team bestaande uit Marjolijn, Pheline, Leonie en Iris, en Stijn Zwaan. In het klassement van 120 jeugdschaatsers wisten we niet mee te doen voor de hoofdprijzen, maar eindigde iedereen mooi in de middenmoot. Net als met de massstart.

Op 15 maart is de 4e en laatste Jumbo IJscup van dit seizoen.

Afgelopen zondag werd de 3e Jumbo IJscup  verreden. Door vakantie (en vroege tijdstip?) een klein groepje IJBM jeugdschaatsers die meededen met 3x 100m en een mass-start: een team bestaande uit Marjolijn, Pheline, Leonie en Iris, en Stijn Zwaan. In het klassement van 120 jeugdschaatsers wisten we niet mee te doen voor de hoofdprijzen, maar eindigde iedereen mooi in de middenmoot. Net als met de massstart.

Op 15 maart is de 4e en laatste Jumbo IJscup van dit seizoen.

18-02-2020

NK Masters

Afgelopen weekend werd het NK Masters gehouden op de Vechtsebanen. Onder zware omstandigheden: zondag was de warmste 16 februari ooit gemeten (16,7 graden in de Bilt)  en waaide het met storm Dennis ook erg hard. Toch deden  er 5 IJBM-ers mee en wist Ton Stigter een zilveren medaille te halen op de 1500 meter. Ook de overige IJBM-ers ( Jaap, Mariska, Karin, Andel)  reden goed, waarbij Andel zelfs een PR reed en met een stijlvolle foto het Algemeen Dagblad haalde.

 

18-02-2020

ONK Masters Biddinghuzien

Vrijdag 7 februari werd het Open Nederlands Kampioenschap 'natuurijs' bij de Masters verreden in Biddinghuzien. IJBM-er Gerard Sluijs wist hier derde te worden in de categorie 60+. Achter Arjan Bakker en Albert Bakker. De wedstrijd werd verreden over de echte marathonafstand van 42 kilometer (17 rondes van ruim 3 km) onder mooie  omstandigheden: zeer zonnig en een graad of 8.

09-02-2020

Theo de Wals Trofee: een pupillentoernooi in Ensch

Zaterdag 8 februari deed een combinatieteam van GHV en IJBM mee aan de Theo de Wals Trofee: een pupillentoernooi in Enschede. We konden in elke jongens en meisjes categorie pupillen A tm D één pupil inzetten, en wisten samen met GHV een compleet team op het ijs te krijgen. Van GHV waren 3 pupillen (Esmée, Jarno en Sjaak) en 2 jeugdschaatsers (Olaf en Anneloes) mee, en van IJBM 1 pupil (Job) en 2 jeugdschaatsers (Iris en Leonie). Frank hadden we als reserve mee, en mocht gelukkig wel gewoon starten, maar zijn resultaat telde helaas niet in de einduitslag voor de Theo de Wals Trofee. We hadden ook Thijs op de lijst gezet, maar die moest helaas met een knieblessure thuis blijven.

De Theo de Wals Trofee hebben we niet gewonnen, maar we reden op het mooie Enschedese ijs wel weer veel PR’s. En Sjaak haalde in zijn categorie jongens pupillen C zelfs het podium met een 2e plek. Voor de jeugdschaatsers was het een eerste kennismaking met echte formele wedstrijden buiten de clubkampioenschappen die ze de afgelopen jaren hebben gereden en een hele mooie ervaring.

Op de terugweg heeft onze ‘reporter’ Frank een diepte-interview op de achterbank gehouden om achter de ervaringen van de IJBM’ers te komen. Zie hieronder zijn verslag:

Iris schrok ervan dat ze voor het eerst een 500 meter moest rijden, maar uiteindelijk viel het wel mee. Ze reed een goede tijd. Ook Leonie vond het spannend om een nieuwe afstand (300m) te rijden. Uiteindelijk reed ze ook een hele goede tijd. Frank en Job reden tegen elkaar op de 500 meter. Frank vond het leuk dat Job op hem kon focussen en zo een dik PR te rijden. Daarna moesten we een 1000 m rijden, voor Job de eerste keer. Het was heel zwaar maar ik vind het wel een leuke afstand. We werden gecoacht door Coen hij hield je perfect op de goede baan, daarvoor willen wij hem heel erg bedanken.

 

 

 

09-02-2020

jeugd11stedentocht op de Vechtsebanen

Afgelopen zaterdag hebben de jeugdschaatsers van IJBM meegedaan aan de jaarlijkse jeugd11stedentocht op de Vechtsebanen. Dit jaar samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis georganiseerd. Aan de tocht was een sponsoractie gekoppeld. Waarin uiteindelijk 35.000 EUR voor is ingezameld. Een mooi resultaat, waaraan ook de IJBM’ers een bijdrage hebben geleverd. Klasse!

Het WKZ heeft ook een filmpje van de dag gemaakt, die te zien is op https://www.youtube.com/watch?v=hIKZnfBAgl0

 

 

Lees meer...

08-02-2020

Kanjertrofee

Het einde van het seizoen nadert, de strijd om de Kanjertrofee komt in een beslissende fase.

Aan het begin van het seizoen leek bij de pupillen de strijd weer tussen alleen IJBM’ers te gaan, maar in november startte een hele grote groep aan GHV-pupillen met bijna wekelijks wedstrijden rijden, tot en met zelfs wedstrijden in Dronten op het Oliebollentoernooi daar. Gevolg: de eerste drie plekken worden nu bezet door GHV’ers. Maar dat heeft de IJBM’ers weer gestimuleerd om nog weer een schepje er bovenop te doen en het gat weer te dichten. Alessia, Job en Frank lieten zich de laatste weken ook weer op de wedstrijden zien. Het gat de laatste weken zal een hele opgave worden want Jarno, Sjaak en Esmée rijden vaak 3 afstanden en minimaal één PR en vaak ook3 PR’s per wedstrijddag! Maar de vorm van de IJBM’ers is groeiend dus….. Hoe dat gaat aflopen gaan we eind maart merken.

Lees meer...

07-01-2020

IJBM jeugdschaatsen bij IJsfestein

5 jeugdschaatsers (Maksim, Ynthe, Bram, Charlotte en Robin) deden afgelopen zondag mee met het jeugdschaatsfestijn. Ze deden met een team mee aan een estafette, ballenspel en stoelendans. En individueel een 50 meter mochten schaatsen met een echte starter. Bij de jongens was Maksim de één na snelste, bij de meisjes miste Ynthe net aan het podium en werd 4e.

Lees meer...


Ogenblik a.u.b. ...