U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

IJBM: 100-jaar IJBM in 2024
   (11-04-2019)

In 2024 bestaat onze vereniging 100 jaar. Op 10 april hebben we met een aantal “oudgedienden” herinneringen opgehaald. Aanwezig waren Jan Karsiers, Jan Frijling, Yeb de Jong, Geertje Flederus en Wim Hoebink. Karel Magry en Paul van Haren waren erbij om al de herinneringen die los kwamen een beetje in structuur te brengen. Het was een erg leuke ontmoeting, de deelnemers vonden het waardevol om elkaar  weer te ontmoeten, er is meteen een vervolg afgesproken.

In het bestuur is besloten dat we dit moment groots gaan vieren. Het lijkt nog ver weg, maar op tijd beginnen met de voorbereidingen geeft de meeste mogelijkheden om er iets bijzonders van de maken. Vanaf 2018 wordt er op de begroting hiervoor een bedrag gereserveerd.

Het plan

Voorlopig is het plan om, naast een feestelijke avond, te gaan werken aan drie activiteiten: een fototentoonstelling, een jubileumboek en een jeugdboek dat in de winkel komt te liggen. Om hiervoor het nodige materiaal te verzamelen willen we met de verschillende generaties schaatsers inspiratiebijeenkomsten organiseren, in de lijn van de bijeenkomst zoals boven beschreven. Vanuit elke generatie zou een trekker het op zich kunnen nemen om met generatiegenoten een of meerdere keren bij elkaar te komen om herinneringen op te halen en materiaal op te vissen. We moeten daarbij onderscheid maken naar alles wat met de Vechtse Banen te maken heeft en alles wat gespeeld heeft op en rond het Biltsche Meertje. Op deze manier verzamelen we puzzelstukjes voor de bovengenoemde jubileumonderdelen.

Meedoen?

Wie wil hieraan meedoen en als trekker van een van de generatiegroepen optreden? Graag een mailtje naar Paul (ppmvharen@ziggo.nl) 


Ogenblik a.u.b. ...