U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

IJBM: Jeugdschaatsers rijden wedstrijden
   (09-04-2019)

Icebattle

Op de maandagochtend in de kerstvakantie is de Icebattle die in het eerste schaatsweekend werd gehouden herhaald. Een zeskamp-achtig festijn op de binnenbaan met jeugdteams vanuit het ijshockey, shorttrack en langebaanschaatsen (jeugdschaatsen!). Wederom was IJBM goed vertegenwoordigd met een compleet team van 4 jeugdschaatsers (Julie, Isabelle, Emmely en Benjamin), met als teamcaptain Karin, en werden we wederom laatste. En dit keer was het ook volgens één van de deelnemers superkoud. Maar het belangrijkste: het was heel erg leuk en gezellig. Hopelijk wordt dit komende jaren weer opgezet! Dan wij als IJBM zeker weer van de partij.

Jumbo IJscup

De oudere/gevorderde jeugdschaatsers (niveau C en hoger) konden dit jaar weer 4 keer meedoen met de Jumbo IJscup: 3x 100 meter plus een mass-start over 4 of 5 ronden. Alles met handtijd, en met 3 baantjes naast elkaar om de vaart in het programma te houden; en op beide rechte einden werd parallel gestart. Hierdoor lukt het om lekker snel en zonder al te veel wachten de wedstrijden te laten rijden. De laatste zondag werd afgesloten met een finale met electronische tijd en echte starter, en naast 1x 100m ook een 300m.

Elke zondag dat dit werd verreden reden er ca. 150 kinderen van de diverse verenigingen mee. Vanuit IJBM hebben 15 kinderen meegereden op de verschillende zondagen, per zondag variërend tussen 7 en 10.

Hoewel gezellig met elkaar op het ijs staan eigenlijk en een eerste kennismaken met het rijden van wedstrijdjes eigenlijk de hoofddoelen zijn, konden de deelnemers aan de finale wel meedingen naar de hoofdprijs: de resultaten van de finale plus de beste 2 tijden van de andere zondagen telden daarvoor mee. Bij de meisjes haalden Annelie (13e), Alessia (25e), Leonie (49e) en Iris (51e) het eindklassement. En bij de jongens haalde Job net het podium niet (4e), en was daarnaast Thijs (19e) de enige andere IJBM’er die het eindklassement haalde.


Ogenblik a.u.b. ...