U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

IJBM: Seizoensopening en uitreiking Kanjertrofee
   (27-09-2019)

Seizoensopening en uitreiking Kanjertrofee

Op 21 september organiseerden GHV en IJBM een seizoenopening, met zomerijs en een verstopspel op de binnenbaan van de Vechtsebanen. En de junioren, masters en toerschaatsers kregen van SVU-trainer Jacob van den Bosch een shorttrack-clinic. Na afloop zijn de Kanjer trofeeën uitgereikt. Deze werd uitgereikt aan de schaatser van IJBM en GHV die op een combinatie van veel wedstrijdrijden, beste seizoenstijden en PR’s rijden, fanatiek trainen en bijdragen aan activiteiten binnen de clubs het meeste punten wisten te scoren. Hieronder een korte samenvatting. De complete lijst staat elders op de website.

Senioren en Masters

Bij de senioren en masters laat IJBM zien dat wij niet, zoals het bedrijfsleven, een vrouwenquotum moeten hebben om meer vrouwen in de top te krijgen. Sterker: hoewel de mannen kwantitatief in de trainingsgroepen sterk in de meerderheid zijn, bestaat de top 3 volledig uit dames! En terecht, want zij hebben ook onze clubs vertegenwoordigd op NK’s (met podiumplek voor Hedri), en baankampioenschappen (waarop zelfs echte PR’s werden geschaatst!). Uiteindelijk waren de vele starts die Karin van der Sar maakte, in combinatie met de bonuspunten die ze verdiende door ook bij het jeugdschaatsen van IJBM te helpen, haar aan de trofee.

  1. Karin van der Sar
  2. Andel Wiersma
  3. Hedri Vrieling

Junioren

Bij de junioren leek het gehele seizoen dat de trofee betwist zou worden door een broer en zus van GHV.  Een fantastische strijd tussen broer en zus Verschuur, beiden van GHV. Fel werd er gestreden, met hoogtepunten dat Jitske op een zondag een PR reed op de 500m en zelfs sneller reed dan broer Tsjerk die normaal wel sneller was. En dat Tjerk zo getergd was dat hij een volgende wedstrijdzondag heel hard reed om ook weer PR’s te rijden en in het trofee-klassement Jitske weer te passeren. Wel moet gemeld worden, dat Jitske behoorlijk wat bonuspunten scoorde, door haar vele jeugdschaatslessen, maar ook trainingen die zij gaf als invaller van Coen, en begeleiding van pupillen op het pupillentoernooi in Deventer.

Maar ze waren zo met elkaar aan het strijden, dat zij niet doorhadden dat Sara van den Broek van IJBM elke keer met kleine stapjes haar PR’s aanscherpte, en dus ook lekker scoorde. En nog wat bonuspunten verdiende door bij het jeugdschaatsen van GHV te helpen. En aan het einde van het seizoen nog even vette PR’s op de mijn cluppiebokaal reed en zich keurig tussen Jitske en Tjserk in nestelde op een hele mooie 2e plaats. Maar net niet genoeg scoorde om dus winnares Jitske van de trofee af te houden.

  1. Jitske Verschuur
  2. Sara van den Broek
  3. Tjerk Verschuur

Pupillen

Het pupillenseizoen begon wat betreft wedstrijden met een toernooi in Deventer, waarop vette punten werden gescoord door Stijn, Julie, Job en Frank van IJBM, en Maes, Quinten, Fabian en Siebrand van GHV. Van de kant van GHV allemaal jeugdschaatsers, die daarna behalve de clubkampioenschappen en Jumboijscup geen andere wedstrijden hebben gereden. Maar Frank en Job kregen door Deventer de smaak te pakken, en gingen ook fanatiek op zondagochtend rijden. En namen Thijs Mulder van IJBM mee op sleeptouw.  Niet vreemd dus dat zij drieën dus de top 3 bepalen van het klassement. Zondagochtenden werd door hen gestreden, maar werd ook geleden. Hard was de leerschool toen ze de start van de wedstrijden misten omdat ze niet doorhadden dat ze naar de start werden geroepen, en dus ook geen punten scoorden voor de trofee. Maar het demotiveerde niet. Thijs en Job scoorden lekker door zowel Jumbo IJscup te rijden (als jeugdschaatser) en te scoren op de wedstrijduren op zondagochtend. Maar Frank kon weer scoren op de baankampioenschappen waarvoor hij werd uitgenodigd, en fantastisch reed en 6e werd bij de pupillen met een geweldig snelle PR op de 500m. En daarmee net genoeg punten had om zijn concurrenten voor te blijven.

  1. Frank den Ouden
  2. Job Rademaker
  3. Thijs Mulder

Ogenblik a.u.b. ...