U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

IJBM: Skeeleren is weer begonnen
   (23-04-2019)

 

(Terug naar boven)


IJBM: PROGRAMMA ZOMERTRAININGEN 2019
   (12-04-2019)

Maandagavond

Landtraining Houten

Voor:             Junioren/Senioren/Masters en een ieder die mee wil doen (toerschaatsers) 
Waar:             Plantagepolder Houten, op de parkeerplaats HOUTEN. ROUTE
Trainer:          Eppe Mensinga (eppe-anjo@live.nl)
Vanaf:            Maandag 13 mei 20.00 uur
Meenemen :  Stevige loopschoenen, bidon

De maandagtrainingen van Eppe zijn gericht op de schaatshouding en oefeningen en core-stability. 
 

Woensdagavond

Bostraining Hilversum/Bosch en Duin

Voor:             junioren/genodigden en ouders/begeleiders (bijvoorbeeld ook de ouders die hebben gereden)

Tijdstip :        woensdag 15 mei 19.00 uur
Adres :          PANBOS: Jozef Israëlslaan, Bosch en Duin, op de parkeerplaats ROUTE        

Tijdstip:       woensdag 22 mei 19.00 uur
Adres:           HILVERSUM: parkeerplaats Groot Kievitsdal Soesdijkerstraatweg Hilversum ROUTE

Trainer :        Eppe Mensinga (eppe-anjo@live.nl), Hans Willemse (hwillemse1@ziggo.nl).
Meenemen : Stevige loopschoenen, bidon


De woensdagavondtrainingen van Eppe en Hans zijn de ene week in Hilversum en de andere week in de zandige heuveltjes van het Panbos Bosch en Duin. De trainingen zijn gericht op specifieke schaatsconditie.

 

 

Fietstraining toerschaatsers

Voor:            Bedoeld voor toerschaatsers, maar iedereen mag meedoen
Tijdstip:        19.00u
Waar:            Het Biltsche Meertje ROUTE
Trainer:         Hans Fransen (ijbm_fransen@planet.nl)
Verplicht:       racefiets en een helm.
Vanaf:           woensdag 10 april.
 
Dit is de reguliere fietstraining voor toerschaatsers van IJBM. Er worden schaatsgerichte fietstrainingen gereden op de tankbaan bij Soesterberg: kort werk, sprinten, klimmen
Als je voor de eerste keer wilt meedoen graag aanmelden bij Hans. Je wordt dan opgenomen in de app-groep.
 

Fietstraining wedstrijdschaatsers

Voor:             Bedoeld voor wedstrijdschaatsers, maar iedereen mag meedoen
Tijdstip:         18.30u
Waar:            Kruising na Biltsche Hoek ROUTE of:
Tijdstip:         19.00u Viaduct op tankbaan ROUTE
Trainer:         Coen van Beek, (fastestskateronearth@hotmail.com)
Verplicht:       racefiets en een helm.
Vanaf:           11 april

Als je voor de eerste keer wilt meedoen graag aanmelden bij Coen. Je wordt dan opgenomen in de app-groep met meldingen van al of niet doorgaan. Er worden schaatsgerichte fietstrainingen gereden op de tankbaan bij Soesterberg of op de steilere helling achter Aad Jansen in Austerlitz.
 

Vrijdagavond

Skeelertraining jeugdschaatsen en junioren (en chauffeurs)

Voor:              Jeugd en junioren en ouders die mee willen doen
Tijdstip:          17.40u warming up; 18.00u skeeleren voor jeugdschaatsers
Tijdstip:          18.40u warming up; 19.00u skeeleren voor pupillen en junioren
Waar:              Skeelerbaan in Noorderpark Utrecht (achter de forellenvijver) ROUTE
Trainer:           Bram de Gast (bramdegast@casema.nl)
Verplicht:         skeelers of skates (aantal wielen maakt niet uit), helm, knie- en polsbescherming.
Vanaf:              vrijdag 19 april
 
Over wel of niet doorgaan vanwege weersomstandigheden wordt in een groepsapp onderling gecommuniceerd. Ben je geen lid van IJBM of GHV en wil je kijken of het leuk is: stuur een mailtje naar

 

Zaterdagochtend

Fietstraining toerschaatsers

Voor:                Bedoeld voor toerschaatsers, maar iedereen mag meedoen
Tijdstip:            9:00u en in mei 8:30
Waar:               Het Biltsche Meertje  ROUTE
Trainer:            Hans Fransen (ijbm_fransen@planet.nl)
Verplicht:          racefiets en een helm.
Vanaf:              zaterdag 13 april.

Als je voor de eerste keer wilt meedoen graag aanmelden bij Hans. Je wordt dan opgenomen in de app-groep met meldingen van al of niet doorgaan. Er zit een geleidelijke opbouw in de trainingen. We starten met afstand van ongeveer 60 km en met een gemiddelde snelheid van 26 km/u. Dit wordt elke week wat langer en met een iets hogere gemiddelde snelheid. De maximale afstand is aan het einde van de zomer 120 km met een gem snelheid van 30 km/u. Boven de 75 km wordt er onderweg koffie gedronken.

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


IJBM: 100-jaar IJBM in 2024
   (11-04-2019)

In 2024 bestaat onze vereniging 100 jaar. Op 10 april hebben we met een aantal “oudgedienden” herinneringen opgehaald. Aanwezig waren Jan Karsiers, Jan Frijling, Yeb de Jong, Geertje Flederus en Wim Hoebink. Karel Magry en Paul van Haren waren erbij om al de herinneringen die los kwamen een beetje in structuur te brengen. Het was een erg leuke ontmoeting, de deelnemers vonden het waardevol om elkaar  weer te ontmoeten, er is meteen een vervolg afgesproken.

In het bestuur is besloten dat we dit moment groots gaan vieren. Het lijkt nog ver weg, maar op tijd beginnen met de voorbereidingen geeft de meeste mogelijkheden om er iets bijzonders van de maken. Vanaf 2018 wordt er op de begroting hiervoor een bedrag gereserveerd.

Het plan

Voorlopig is het plan om, naast een feestelijke avond, te gaan werken aan drie activiteiten: een fototentoonstelling, een jubileumboek en een jeugdboek dat in de winkel komt te liggen. Om hiervoor het nodige materiaal te verzamelen willen we met de verschillende generaties schaatsers inspiratiebijeenkomsten organiseren, in de lijn van de bijeenkomst zoals boven beschreven. Vanuit elke generatie zou een trekker het op zich kunnen nemen om met generatiegenoten een of meerdere keren bij elkaar te komen om herinneringen op te halen en materiaal op te vissen. We moeten daarbij onderscheid maken naar alles wat met de Vechtse Banen te maken heeft en alles wat gespeeld heeft op en rond het Biltsche Meertje. Op deze manier verzamelen we puzzelstukjes voor de bovengenoemde jubileumonderdelen.

Meedoen?

Wie wil hieraan meedoen en als trekker van een van de generatiegroepen optreden? Graag een mailtje naar Paul (ppmvharen@ziggo.nl) 

(Terug naar boven)


IJBM: Alle Biltse scholen schaatsen met IJBM
   (10-04-2019)

Nieuwe jeugdleden

Net als afgelopen jaren gaan we dit seizoen volop inzetten op het werven van jeugdleden. Een van de speerpunten is het schoolschaatsen. Vorig seizoen werkten we met 8 basisscholen uit de gemeente de Bilt samen om in totaal meer dan  200 kinderen 2 maal een uur op een speelse manier kennis te laten maken met de eerste beginselen van onze mooie sport.

Komend seizoen is de ambitie om met de kinderen van groep 5 van alle basisscholen uit deBilt/Bilthoven. Het gaat dan om 500 kinderen.

Wanneer

Op de woensdagen 2, 9,16 en 23 oktober, telkens van 9.30u tot 11.30u

en op de vrijdagen 4 en 10 oktober en 1 en 8 november, telkens van 12.00u tot 14.00u

Waar en hoe

We ontvangen  hen op de binnenbaan die dan voor dit evenement is gereserveerd.

We werken weer samen met Duo-sport. De kinderen kunnen daarom gebruik maken van de combi-noren, dus schaatshuur is niet nodig. En ook de Vechtse banen steunen deze activiteit, er hoeft geen entree te worden betaald.

Kortom ideale omstandigheden om IJBM als gezellige schaatsclub onder de aandacht te brengen.

Helpen?

Daar moeten jullie bij helpen want net als vorig seizoen vullen wij zelf de begeleiding van de leerlingen in, allemaal kinderen uit groep 5.

Per woensdag en vrijdag zijn er 4 mensen nodig. Je moet ermee rekenen dat je het je per keer 2,5u kost, twee ronden van een uur, met per uur 4 groepen van 15-20 kinderen.

Wie doen er mee? Het is harstikke leuk. Reageer op dit mailtje en meld je aan!

(ppmvharen@ziggo.nl)

(Terug naar boven)


IJBM: Jeugdschaatsers rijden wedstrijden
   (09-04-2019)

Icebattle

Op de maandagochtend in de kerstvakantie is de Icebattle die in het eerste schaatsweekend werd gehouden herhaald. Een zeskamp-achtig festijn op de binnenbaan met jeugdteams vanuit het ijshockey, shorttrack en langebaanschaatsen (jeugdschaatsen!). Wederom was IJBM goed vertegenwoordigd met een compleet team van 4 jeugdschaatsers (Julie, Isabelle, Emmely en Benjamin), met als teamcaptain Karin, en werden we wederom laatste. En dit keer was het ook volgens één van de deelnemers superkoud. Maar het belangrijkste: het was heel erg leuk en gezellig. Hopelijk wordt dit komende jaren weer opgezet! Dan wij als IJBM zeker weer van de partij.

Jumbo IJscup

De oudere/gevorderde jeugdschaatsers (niveau C en hoger) konden dit jaar weer 4 keer meedoen met de Jumbo IJscup: 3x 100 meter plus een mass-start over 4 of 5 ronden. Alles met handtijd, en met 3 baantjes naast elkaar om de vaart in het programma te houden; en op beide rechte einden werd parallel gestart. Hierdoor lukt het om lekker snel en zonder al te veel wachten de wedstrijden te laten rijden. De laatste zondag werd afgesloten met een finale met electronische tijd en echte starter, en naast 1x 100m ook een 300m.

Elke zondag dat dit werd verreden reden er ca. 150 kinderen van de diverse verenigingen mee. Vanuit IJBM hebben 15 kinderen meegereden op de verschillende zondagen, per zondag variërend tussen 7 en 10.

Hoewel gezellig met elkaar op het ijs staan eigenlijk en een eerste kennismaken met het rijden van wedstrijdjes eigenlijk de hoofddoelen zijn, konden de deelnemers aan de finale wel meedingen naar de hoofdprijs: de resultaten van de finale plus de beste 2 tijden van de andere zondagen telden daarvoor mee. Bij de meisjes haalden Annelie (13e), Alessia (25e), Leonie (49e) en Iris (51e) het eindklassement. En bij de jongens haalde Job net het podium niet (4e), en was daarnaast Thijs (19e) de enige andere IJBM’er die het eindklassement haalde.

(Terug naar boven)


IJBM: ALV en BBQ?
   (09-04-2019)

Algemene ledenvergadering 2019

Op zondag 30 juni om 16.00u houden we dit jaar onze algemene ledenvergadering. Het jaarverslag over het afgelopen seizoen is weer het belangrijkste agendapunt. Daarnaast zullen we jullie informeren over actuele ontwikkelingen oa. over hoe het op dit moment loopt met de Baanvereniging Utrecht, die inmiddels officieel is opgericht en in belangrijke mate in de plaats is gekomen van het gewest NHU.

Alternatief voor de BBQ??? 

We zijn op zoek naar een paar mensen die een alternatief willen bedenken en organiseren voor de traditionele BBQ. Want na de ledenvergadering is het leuk om iedereen weer even tegen te komen en te spreken. Onder het genot van een drankje en ook een hapje, maar dan iets anders dan op roosters gebraden vlees. Wie heeft zin om hier de schouders onder te zetten.?

Graag weer even melden bij Paul()

(Terug naar boven)Ogenblik a.u.b. ...