U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

IJBM: Kanjertrofee 2019 - 2020
   (02-12-2019)

Kanjertrofee

Het wedstrijdseizoen is weer gestart, tijd voor een tussenstand in de Kanjertrofee’s. Het belooft weer een spannend seizoen te worden. De fanatiekelingen die flink wisten te scoren door op de verschillende zomertrainingen al punten wisten te scoren, moeten nu kijken of we deze voorsprong kunnen vasthouden door ook veel en vooral snel (PR’s?) te rijden op het ijs.

Bij de pupillen wordt de top 10 vooral gevuld met rijders die zich lieten zien op de trainingen deze zomer, en mee gingen met het schaatskamp. Helaas konden niet alle pupillen meedoen met de laatste zondagochtend wedstrijden omdat deze al vol waren. Alleen Alessia, Job, Esmee en Jarno wisten zich op tijd aan te melden en scoorden lekker met PR’s, en namen wat afstand van de concurrentie.

Bij de junioren lieten junioren A Martijn en Jesse zien dat de zomertrainingen van Eppe echt nuttig zijn. Ondanks dat zij al behoorlijk scherpe PR’s hadden staan, wisten zij zich ook al dit seizoen weer te verbeteren en daarmee de aanstormende junioren B en C nog op gepaste afstand te houden.

Toch wordt er bij de junioren wel veel wedstrijden gereden. En heeft de top 5 al meer punten dan de nummer 1 bij de senioren/masters! Dat is nu Bart, die door een goede zomer al flink scoorde, en die met 2 mooie wedstrijd-ochtenden deze voorsprong op de winnares van vorig jaar Karin wist vast te houden.

Wil je weten waar jij in het klassement staat: kijk in de gepubliceerde bestanden op de website.

(Terug naar boven)


IJBM: Wedstrijdkalender voor Senioren en Masters
   (21-10-2019)

Wedstrijdkalender voor Senioren en Masters

Wedstrijdrijden lijkt bij de masters in populariteit te dalen. Idee: samen is het veel leuker! Vandaar dit  initiatief.

Onderstaand een voorstel om gezamenlijk wedstrijden te rijden. Er is gekozen voor zondagavonden. Behalve op de traditionele wintertijd ochtend!

De wedstrijden zijn vooral voor 1 januari gepland. Dit komt omdat na 1 januari nauwelijks meer wedstrijden worden georganiseerd op de zondagavonden (en zaterdagavonden)

Stel wedstrijden rijden dus niet te veel uit!

21-sep

Seizoensopening op zomerijs

28-sep

start ijstrainingen

27-okt

zo-o 7.30u

1e wedstrijd Utrecht, wintertijd dus in de ochtend

lijkt het een uurtje later!

10-nov

zo-av 17.00u

2e wedstrijd Utrecht

30-nov

19.00u

1e wedstrijd Dutch Masters Cup (DMC*) Thialf;

8-dec

17.30u

2e wedstrijd Dutch Masters Cup (DMC*) Enschede;

8-dec

zo-av 17.00u

3e wedstrijd Utrecht, voor als je Enschede te ver vindt.

21-dec

20.30u

3e wedstrijd Dutch Masters Cup (DMC*)Leeuwarden;

Ploegenachtervolging

1-feb

10.00u

Schaatsen in Dronten omdat er geen training is

14-feb

ONK Masters Marathon Flevonice

(https://www.schaatsen.nl/kalender/2019/2/onk-masters/)

15 en 16 feb

NK-masters Utrecht

https://www.schaatsen.nl/kalender/2020/2/nk-masters-allround-afstanden/

23-feb

zo-av 17.00u

Proefwedstrijd CK 17.00u

1-mrt

zo-av 17.00u

clubkampioenschappen IJBM / GHV

mrt

wedstrijd Heerenveen of andere snelle baan

mrt

afsluitende activiteit eerste week na schaatsseizoen

mei

start zomertrainingen

*De Dutch Masters Cup (DMC) is een competitie over drie wedstrijden (Thialf, IJsbaan Twente en 11stedenhal) speciaal voor Masters en senioren B. De Dutch Masters Cup zijn Single Distance wedstrijden waarbij per wedstrijd aan twee afstanden deelgenomen kan worden, aan sprint- dan wel lange afstanden. Je kunt kiezen uit de volgende afstandscombinatie: 500m/1000m, 500m/1500m, 500m/3000m en 500m/5000m. De inschrijving voor de wedstrijd wordt exact vier weken van tevoren opengezet. Om zeker te zijn van een startplaats moet je lid worden van het Schaatscircuit.nl

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


IJBM: IJBM schaatskleding bestellen? Doe het 'vóór 1 november 2019
   (10-10-2019)

Heb je nog geen IJBM schaatskleding? Of is je IJBM-pakje versleten? Vanaf nu kun je weer nieuwe kleding bestellen. Doe het vóór 1 november!

 

Wat we hebben en wat het kost

We hebben pakken, broeken , jacks. Zie www.ijbm.nl/vereniging/Clubkleding voor het assortiment en de prijzen. 

Ik wil ook weer schaatsmutsen gaan bestellen. Deze zullen ongeveer 10 euro kosten. Dus laat vooral ook weten als je een schaatsmuts wenst

 

Hoe vind ik de juiste maat?

Op www.ijbm.nl/vereniging/Clubkleding  vind je een indicatieve maattabel. 

We hebben geen paskleding. Dus als je wilt passen adviseer ik je om  een IJBM-er/ster met vergelijkbaar postuur. te vragen of je zijn/haar kleding mag passen. (Let op: niet de afgekeurde pakken  van 2016 als referentie nemen)

 

Voor 1 november bestellen en betalen

Je kunt tot 1 november je bestelling opgeven via . De volgende bestelronde is pas weer in oktober 2020.

De levertijd is 4 tot 6 weken. Dus waarschijnlijk heb je voor sinterklaas de kleding in huis.

 Willen jullie het verschuldigde bedrag  ook voor 1 november overmaken op :

Rekeningnummer: NL02 INGB 0006 234562

t.n.v. IJsclub Het Biltsche Meertje

o.v.v. [naam], [bestelde kledingstukken].

 

Zodra de kleding binnen is horen jullie het van mij.

 

 

Veel schaatsplezier de komende weken!

 

Met vriendelijke groet,

Harm van den Corput

.

(Terug naar boven)


IJBM: Seizoensopening en uitreiking Kanjertrofee
   (27-09-2019)

Seizoensopening en uitreiking Kanjertrofee

Op 21 september organiseerden GHV en IJBM een seizoenopening, met zomerijs en een verstopspel op de binnenbaan van de Vechtsebanen. En de junioren, masters en toerschaatsers kregen van SVU-trainer Jacob van den Bosch een shorttrack-clinic. Na afloop zijn de Kanjer trofeeën uitgereikt. Deze werd uitgereikt aan de schaatser van IJBM en GHV die op een combinatie van veel wedstrijdrijden, beste seizoenstijden en PR’s rijden, fanatiek trainen en bijdragen aan activiteiten binnen de clubs het meeste punten wisten te scoren. Hieronder een korte samenvatting. De complete lijst staat elders op de website.

Senioren en Masters

Bij de senioren en masters laat IJBM zien dat wij niet, zoals het bedrijfsleven, een vrouwenquotum moeten hebben om meer vrouwen in de top te krijgen. Sterker: hoewel de mannen kwantitatief in de trainingsgroepen sterk in de meerderheid zijn, bestaat de top 3 volledig uit dames! En terecht, want zij hebben ook onze clubs vertegenwoordigd op NK’s (met podiumplek voor Hedri), en baankampioenschappen (waarop zelfs echte PR’s werden geschaatst!). Uiteindelijk waren de vele starts die Karin van der Sar maakte, in combinatie met de bonuspunten die ze verdiende door ook bij het jeugdschaatsen van IJBM te helpen, haar aan de trofee.

  1. Karin van der Sar
  2. Andel Wiersma
  3. Hedri Vrieling

Junioren

Bij de junioren leek het gehele seizoen dat de trofee betwist zou worden door een broer en zus van GHV.  Een fantastische strijd tussen broer en zus Verschuur, beiden van GHV. Fel werd er gestreden, met hoogtepunten dat Jitske op een zondag een PR reed op de 500m en zelfs sneller reed dan broer Tsjerk die normaal wel sneller was. En dat Tjerk zo getergd was dat hij een volgende wedstrijdzondag heel hard reed om ook weer PR’s te rijden en in het trofee-klassement Jitske weer te passeren. Wel moet gemeld worden, dat Jitske behoorlijk wat bonuspunten scoorde, door haar vele jeugdschaatslessen, maar ook trainingen die zij gaf als invaller van Coen, en begeleiding van pupillen op het pupillentoernooi in Deventer.

Maar ze waren zo met elkaar aan het strijden, dat zij niet doorhadden dat Sara van den Broek van IJBM elke keer met kleine stapjes haar PR’s aanscherpte, en dus ook lekker scoorde. En nog wat bonuspunten verdiende door bij het jeugdschaatsen van GHV te helpen. En aan het einde van het seizoen nog even vette PR’s op de mijn cluppiebokaal reed en zich keurig tussen Jitske en Tjserk in nestelde op een hele mooie 2e plaats. Maar net niet genoeg scoorde om dus winnares Jitske van de trofee af te houden.

  1. Jitske Verschuur
  2. Sara van den Broek
  3. Tjerk Verschuur

Pupillen

Het pupillenseizoen begon wat betreft wedstrijden met een toernooi in Deventer, waarop vette punten werden gescoord door Stijn, Julie, Job en Frank van IJBM, en Maes, Quinten, Fabian en Siebrand van GHV. Van de kant van GHV allemaal jeugdschaatsers, die daarna behalve de clubkampioenschappen en Jumboijscup geen andere wedstrijden hebben gereden. Maar Frank en Job kregen door Deventer de smaak te pakken, en gingen ook fanatiek op zondagochtend rijden. En namen Thijs Mulder van IJBM mee op sleeptouw.  Niet vreemd dus dat zij drieën dus de top 3 bepalen van het klassement. Zondagochtenden werd door hen gestreden, maar werd ook geleden. Hard was de leerschool toen ze de start van de wedstrijden misten omdat ze niet doorhadden dat ze naar de start werden geroepen, en dus ook geen punten scoorden voor de trofee. Maar het demotiveerde niet. Thijs en Job scoorden lekker door zowel Jumbo IJscup te rijden (als jeugdschaatser) en te scoren op de wedstrijduren op zondagochtend. Maar Frank kon weer scoren op de baankampioenschappen waarvoor hij werd uitgenodigd, en fantastisch reed en 6e werd bij de pupillen met een geweldig snelle PR op de 500m. En daarmee net genoeg punten had om zijn concurrenten voor te blijven.

  1. Frank den Ouden
  2. Job Rademaker
  3. Thijs Mulder

(Terug naar boven)


IJBM: 100-jaar IJBM in 2024
   (11-04-2019)

In 2024 bestaat onze vereniging 100 jaar. Op 10 april hebben we met een aantal “oudgedienden” herinneringen opgehaald. Aanwezig waren Jan Karsiers, Jan Frijling, Yeb de Jong, Geertje Flederus en Wim Hoebink. Karel Magry en Paul van Haren waren erbij om al de herinneringen die los kwamen een beetje in structuur te brengen. Het was een erg leuke ontmoeting, de deelnemers vonden het waardevol om elkaar  weer te ontmoeten, er is meteen een vervolg afgesproken.

In het bestuur is besloten dat we dit moment groots gaan vieren. Het lijkt nog ver weg, maar op tijd beginnen met de voorbereidingen geeft de meeste mogelijkheden om er iets bijzonders van de maken. Vanaf 2018 wordt er op de begroting hiervoor een bedrag gereserveerd.

Het plan

Voorlopig is het plan om, naast een feestelijke avond, te gaan werken aan drie activiteiten: een fototentoonstelling, een jubileumboek en een jeugdboek dat in de winkel komt te liggen. Om hiervoor het nodige materiaal te verzamelen willen we met de verschillende generaties schaatsers inspiratiebijeenkomsten organiseren, in de lijn van de bijeenkomst zoals boven beschreven. Vanuit elke generatie zou een trekker het op zich kunnen nemen om met generatiegenoten een of meerdere keren bij elkaar te komen om herinneringen op te halen en materiaal op te vissen. We moeten daarbij onderscheid maken naar alles wat met de Vechtse Banen te maken heeft en alles wat gespeeld heeft op en rond het Biltsche Meertje. Op deze manier verzamelen we puzzelstukjes voor de bovengenoemde jubileumonderdelen.

Meedoen?

Wie wil hieraan meedoen en als trekker van een van de generatiegroepen optreden? Graag een mailtje naar Paul (ppmvharen@ziggo.nl) 

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...