U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

IJBM: IJBM jeugdschaatsen bij IJsfestein
   (07-01-2020)

 

 


(Terug naar boven)


IJBM: Jeugdschaatsers naar Flevonice
   (15-12-2019)

 

(Terug naar boven)


IJBM: Kanjertrofee 2019 - 2020
   (02-12-2019)

Kanjertrofee

Het wedstrijdseizoen is weer gestart, tijd voor een tussenstand in de Kanjertrofee’s. Het belooft weer een spannend seizoen te worden. De fanatiekelingen die flink wisten te scoren door op de verschillende zomertrainingen al punten wisten te scoren, moeten nu kijken of we deze voorsprong kunnen vasthouden door ook veel en vooral snel (PR’s?) te rijden op het ijs.

Bij de pupillen wordt de top 10 vooral gevuld met rijders die zich lieten zien op de trainingen deze zomer, en mee gingen met het schaatskamp. Helaas konden niet alle pupillen meedoen met de laatste zondagochtend wedstrijden omdat deze al vol waren. Alleen Alessia, Job, Esmee en Jarno wisten zich op tijd aan te melden en scoorden lekker met PR’s, en namen wat afstand van de concurrentie.

Bij de junioren lieten junioren A Martijn en Jesse zien dat de zomertrainingen van Eppe echt nuttig zijn. Ondanks dat zij al behoorlijk scherpe PR’s hadden staan, wisten zij zich ook al dit seizoen weer te verbeteren en daarmee de aanstormende junioren B en C nog op gepaste afstand te houden.

Toch wordt er bij de junioren wel veel wedstrijden gereden. En heeft de top 5 al meer punten dan de nummer 1 bij de senioren/masters! Dat is nu Bart, die door een goede zomer al flink scoorde, en die met 2 mooie wedstrijd-ochtenden deze voorsprong op de winnares van vorig jaar Karin wist vast te houden.

Wil je weten waar jij in het klassement staat: kijk in de gepubliceerde bestanden op de website.

(Terug naar boven)


IJBM: 100-jaar IJBM in 2024
   (11-04-2019)

In 2024 bestaat onze vereniging 100 jaar. Op 10 april hebben we met een aantal “oudgedienden” herinneringen opgehaald. Aanwezig waren Jan Karsiers, Jan Frijling, Yeb de Jong, Geertje Flederus en Wim Hoebink. Karel Magry en Paul van Haren waren erbij om al de herinneringen die los kwamen een beetje in structuur te brengen. Het was een erg leuke ontmoeting, de deelnemers vonden het waardevol om elkaar  weer te ontmoeten, er is meteen een vervolg afgesproken.

In het bestuur is besloten dat we dit moment groots gaan vieren. Het lijkt nog ver weg, maar op tijd beginnen met de voorbereidingen geeft de meeste mogelijkheden om er iets bijzonders van de maken. Vanaf 2018 wordt er op de begroting hiervoor een bedrag gereserveerd.

Het plan

Voorlopig is het plan om, naast een feestelijke avond, te gaan werken aan drie activiteiten: een fototentoonstelling, een jubileumboek en een jeugdboek dat in de winkel komt te liggen. Om hiervoor het nodige materiaal te verzamelen willen we met de verschillende generaties schaatsers inspiratiebijeenkomsten organiseren, in de lijn van de bijeenkomst zoals boven beschreven. Vanuit elke generatie zou een trekker het op zich kunnen nemen om met generatiegenoten een of meerdere keren bij elkaar te komen om herinneringen op te halen en materiaal op te vissen. We moeten daarbij onderscheid maken naar alles wat met de Vechtse Banen te maken heeft en alles wat gespeeld heeft op en rond het Biltsche Meertje. Op deze manier verzamelen we puzzelstukjes voor de bovengenoemde jubileumonderdelen.

Meedoen?

Wie wil hieraan meedoen en als trekker van een van de generatiegroepen optreden? Graag een mailtje naar Paul (ppmvharen@ziggo.nl) 

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...