Introductie IJBM

IJsclub ‘Het Biltse Meertje’ kortweg IJBM is een kleine gezellige schaatsvereniging. De meeste mensen komen uit de gemeente De Bilt of hebben daar hun roots liggen. Piek aan activiteiten ligt natuurlijk in het winterseizoen. Van eind september tot half maart draaien verschillende groepen hun trainingsrondjes op de kunstijsbaan De Vechtse Banen in Utrecht. In winters met natuurijs gaat ook onze eigen ijsbaan aan de Visserssteeg open. In de zomer weten de leden elkaar te vinden bij het wielrennen, skeeleren, de bostraining of puur voor de gezelligheid bij een BBQ op het idyllische Biltse Meertje.

beeld van ijbm

Zin om te schaatsen in clubverband? IJBM heeft grofweg drie mogelijkheden: wedstrijdschaatsen, toerschaatsen en jeugdschaatsen. Heb je de techniek goed onder de knie, wil je fanatiek trainen en wedstrijden rijden, dan lijkt wedstrijdschaatsen de beste optie. Wil je beter leren schaatsen, je conditie op peil houden en voorbereid zijn voor lange tochten op natuurijs, dan is toerschaatsen wellicht iets voor jou. En het jeugdschaatsen is dan weer gericht op kinderen die (beter) willen leren schaatsen of zich willen voorbereiden op wedstrijdschaatsen.

IJBM onderschrijft de door het NOC-NSF geformuleerde gedragsregels voor trainers/coaches en begeleiders. Deze gedragsregels staan hier: https://www.nocnsf.nl/sport-en-integriteit/gedragscodes/gedragscode-voor-trainers/coaches-en-begeleiders

Informatie over deze trainingsgroepen staat op deze site onder hun eigen tabblad. Informatie met de mogelijkheden die IJBM biedt en (indicatieve) prijzen van lidmaatschap en overige kosten, staan ook in onze brochures!