Extra activiteiten

Tijdens de standaardlessen wisselen we technische ‘opdrachten’ op het oefenbaantje af met spelletjes en rondjes rijden. Een paar keer per jaar zijn er speciale lessen bijvoorbeeld rond Sinterklaas. Dan komt de Goedheiligman op de baan en doen we spelletjes over de volle breedte van het ijs. Er is meestal ook een les waar kinderen zoveel mogelijk rondjes rijden voor een goed doel. Een aantal keer keer per jaar zijn de andere activiteiten ook andere uren.

11 stedentocht

Meestal is half januari het ijs dik genoeg voor de tocht der tochten. In ieder geval klinkt voor de jeugdschaatssers ieder jaar IT GIET OAN! Tijdens de 11-stedentocht zijn de binnen- en buitenbaan van De Vechtse Banen omgetoverd in het Friese ijsfestijn. De kinderen verzamelen met de schaatsen in de hand bij de binnenbaan waar het donker en mistig is. Na het startschot binden de kinderen snel hun schaatsen onder en schaatsen hun rondjes over het parkoers. zij moeten klunen, om wakken heen schaatsen en onder bruggetjes door schaatsen, onderwiijl speelt het dweilorkest en krijgen ze warme chocomelk. Na elke bel kunnen de kinderen weer een nieuwe stempel halen. Ook leuk voor de allerkleinste (bij hen wordt soepel gestempeld). Aan het einde, is er het 11-stedenkruis voor iedereen die de tocht volbracht heeft.(IJBM-schaatsers voor deze tocht zijn ingedeeld 12.45 tot 14.30).Jeugdelfstedentocht 2024 !

Wil je de Tocht-der-Tochten rijden en geen lid van een vereniging?
Dan gewoon even kaartje kopen!

Club kampioenschap

Ieder jaar heeft IJBM het ijs van de Vechtse Banen voor zich zelf. Alle wedstrijdersrijders doen hun uiterste best een pr (persoonlijk record) te halen. Ook de jeugdschaatsers mogen een poging doen. Ze staan klaar voor de start, net links van tribune. Goed stil staan…en daar klinkt het startschot.Zo hard als ze kunnen schaaatsen de kinderen hun 109eerste meter (het rechte stuk tussen de bochten). De kinderen rijden door de echte tijdwaarneming en rijden gegrandeerd hun (eerste) PR.Diplomaschaatsen

Helemaal aan het einde van het seizoen is er opnieuw een groot festijn. We beginnen al om half vijf met deze afsluting op het ijs. De kinderen doen eerst een twee oefeningen. Bij de slalom en de start-remproef gaat het om de tijd waarbinnen je de proef af kan leggen. Hoe sneller ze deze oefening doen, hoe meer rondjes ze mogen rijden. Er zijn diploma’s te halen vanaf SP,A, B … tot F.Diploma uitreiking

Een week na diplomaschaatsen is op het IJBMterrein de afsluiting van het jeugdschaatsseizoen. We doen terreinspelen in het bos. Er is eten en drinken en de kinderen krijgen uiteraard hun diploma.