Extra activiteiten

Seizoen afsluiting ’23-’24 GHV-IJBM

Op 29 maart 2024 hebben de toerschaatsers van GHV en IJBM gezamenlijk het seizoen afgesloten.
Voor deze afsluiten is voor geheel ander ijs gekozen. Dit maal was het het Curling-ijs in Zoetermeer.
Klik op de link om beeld van de afsluiting te krijgen: Seizoen Afsluiting GHV – IJBM

Extra’s – binnenland

Naast de wekelijkse training in Utrecht zijn er ook andere activiteiten waaraan de toerrijders kunnen meedoen.
Zo trekt jaarlijks een flinke groep naar FlevOnIce om op de 3 kilometer lange kunstijsbaan in de polder te rijden. Samen trainen voor een echte toertocht en na de inspanningen bijkletsen in het café.

Daarnaast organiseert IJBM een extra-training op het snelle ijs van bijvoorbeeld: Enschede. De IJBM-ers rijden met elkaar mee, na het gezamenlijk koffiedrinken start de ochtendtraining. Filmpjes laten zien waar de schaatsbeweging verbeterd kan worden, na een ‘stevige’ lunch volgt de middagtraining.
Met een voldaan gevoel wordt er weer in de buurt van De Bilt gezamenlijk gegeten.

Extra’s – buitenland

Naast de gezamenlijke activiteiten vinden gelijk gestemden elkaar ook. Zeker als er natuurijs ligt, zoeken mensen elkaar op om een mooie tocht te maken.
Er zijn ook ‘IJBM-families’ die met elkaar een week in Inzell gaan schaatsen of met elkaar naar Zweden gaan.

Schaatsen in Inzell

Inzell is sinds een paar jaar in het bezit van een overdekte schaatshal. De hal ligt op ± 700 m hoogte en is mede daardoor een prima plaats om lekker te trainen.
De 400m baan heeft speciale publieks openingstijden waardoor je 2 en soms 3 maal daags een trainingsmogelijkheid hebt. Er is dus ook tijd voor wandelen, skiën of langlaufen mits er sneeuw ligt.


Schaatsen in Zweden

In Zweden kan op grote meren geschaatst worden onder begeleiding van een gids. Verschillende organisaties bieden schaats-trektochten aan. Afgelopen jaar heeft een groep deelgenomen aan een weekend excursie. Dit hield in dat ze op donderdagochtend richting Stockholm vlogen en zondagavond weer huiswaarts gingen. Donderdagmiddag is Stockholm verkend.

Vrijdag, zaterdag en zondag zijn er tochten gereden. De organisatie heeft beschikking over ijs-kwaliteit en stelt ’s avonds een route voor de volgende dag samen.

Er wordt daarbij rekening gehouden met weersverwachting (wind, sneeuw, etc.) en de technische vaardigheden van de groep. In de ochtend wordt je met de bus naar het ijs gebracht en na ± 2,5 uur is er lunch. Mocht je niet verder willen (of kunnen) dan kan je van het ijs de bus in stappen. ‘sAvonds rijdt de bus naar een hotel om de volgende dag weer naar een volgend meer te vertrekken.
Zondagavond rijdt de bus naar vliegveld alwaar je je kunt douchen en omkleden.