Zomertrainingen

In de zomer traint een groot deel van de wedstrijdrijders ook met elkaar. Ze houden hun conditie en kracht op peil met fiets en/of bostrainingen. Vanuit IJBM wordt een bostraining aangeboden op maandagavond en op woensdagavond.

Bostraining
De bostraining start eind april en loopt door tot er weer ijs ligt op De Vechtse Banen. Iedere maandagavond verzamelen de wedstrijdrijders (toerrijders zijn ook welkom) bij het clubgebouw van het Biltse meertje. Het gaat om en afwisselende schaatsgerichte training met stukken hardlopen door het bos, evenwicht en coördinatie-oefeningen en sprongen op de schaatsplank.


Fietstraining
iedere woensdagavond is er een fietstraining. De wedstrijdschaatsers verzamelen om 18.30 uur bij de kruising Utrechtseweg/ Amersfoortseweg. Gezamenlijk fietst de groep naar de tankbaan/Het Zeisterspoor of naar het klimmetje op de Trekerweg achter Pannenkoekhuis (Austerlitz).Accent ligt op veel intervalwerk, soms in combinatie met klimmetjes.

Gezamenlijke activiteiten
Naast de officiële IJBM-activiteiten weten de leden elkaar te vinden in actieve zomer. Met extra fietstrainingen op zondagochtend, een trainingsweekend in de Ardennen, of een incidentele prestatietocht in de Italië