De kleding

Clubjasjes
IJBM verstrekt voor alle jeugdschaatsers een clubjasje. De jasjes zijn verplicht voor alle jeugdschaatser. De kinderen zijn zo makkelijk ‘herkenbaar’ voor de begeleiders en de jasjes vormen meteen het “toegangsbewijs” tot de ijsbaan. De jasjes zijn in de clubkleuren blauw, oranje en wit.

De vereniging heeft de jasjes dit jaar aangeschaft en deze blijven eigendom van de club. Jeugdschaatsers krijgen een jasje gratis in bruikleen. Alle jeugdschaatsers kunnen tijdens de bijeenkomst bij de aftrap van het seizoen hun jasje ophalen. Als volgend jaar blijkt dat je jas te klein is, kun je die inruilen. Neem het (schone!) jasje mee en ruil hem tegen een maatje groter. Als je stopt met schaatsen moet je het jasje weer inleveren.

Sportkleren
Onder het jas hebben de kinderen soepel vallende sportkleren aan. Zeker als het koud wordt kunnen de kinderen beter meerdere lagen aan hebben. Als ze het tijdens het sporten warm krijgen, kunnen ze dan makkelijk een laagje uittrekken. Uit veiligheidsoverwegingen moeten armen en benen bedekt zijn, ook als het aan het begin of einde van het seizoen nog vrij warm is. Tijdens alle schaatslessen zijn handschoenen en een muts verplicht!