Introductie Jeugdschaatsen

Al ruim 30 jaar kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar bij IJBM leren schaatsen. Vanaf de opening van de kunstijsbaan (eind september) tot de sluiting in maart zijn iedere zaterdag van 17.30 tot 18.30 uur de schaatslessen op kunstijsbaan “De Vechtsebanen” in Utrecht. De kinderen krijgen op spelende wijze les, meestal van twee vaste begeleiders. We schaatsen in groepen van zo’n 12 kinderen die ongeveer op hetzelfde niveau kunnen schaatsen. Als we geluk hebben, ligt er tijdens het seizoen natuurijs en hebben we tijdens het jeugdschaatsuur het hele Biltse Meertje voor onszelf.

Seizoensopbouw
Het seizoen start vaak al in tweede helft van september. Zodra er ijs ligt op de Vechtsebanen -meestal de laaatste zaterdag van september- begint de eerste schaatsles. Even voor die eerste schaatsles is er op het IJBM-terrein een korte uitleg over de gang van zaken op de ijsbaan, de opbouw van het jeugdschaatsen, wat voor kleding en wat voor schaatsen handig zijn en is er gelegenheid om de clubjasjes op te halen.

De eerste zaterdag op het ijs worden de kinderen ingedeeld in groepen op basis van hun schaatsvaardigheid, hun motoriek en leeftijd. De kinderen leren spelenderwijs schaatsen, waarbij we oefeningen doen op een klein stukje ijs afwisselen met rondjes rijden. Tijdens het seizoen hebben we ook speciale lessen met spelletjes, sponsorschaatsen en Sinterklaas op het ijs. Daarnaast kunnen de kinderen meestal in januari de 11-stedentocht rijden en gaan we met zijn alle een toertocht doen op FlevOnIce. De laatste keer op het ijs is dipolmaschaatsen, de week daarna sluiten we af op het IJBMterrein met spelletjes en de diploma-uitreiking.

Bekijk ook:
Jeugdschaatsen folder 2014 – 2015 van IJBM
Vragen over jeugdschaatsen? Stuur een mailtje naar jeugdschaatsen@ijbm.nl.