Niet gecategoriseerd

IJBM/GHV clubkampioenschappen op 4 maart

Op zaterdagavond 4 maart 2023 rijden we onze clubkampioenschappen op de Vechtsebanen. We doen dat weer samen met onze collegevereniging GHV. Alle leden die willen, kunnen meedoen aan dit jaarlijkse sportieve hoogtepunt van onze mooie club: de clubkampioenschappen zijn er voor de jeugdschaatsers van zaterdagmiddag, tot de toerrijders én wedstrijdrijders. Kan of wil je niet schaatsen, dan zien we je graag naast de baan! Neem dus ook al je supporters mee.

INSCHRIJVEN VIA SCHAATSEN-NL

Je kan inschrijven voor de langebaanwedstrijd via de website van schaatsen-nl. Hiervoor ontvang je op 20 februari een e-mail. Volg de aanwijzingen in deze e-mail, zodat je gelijk op de juiste manier geregistreerd staat.

LET OP: Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 1 maart 2023, tot om precies te zijn 23:59 uur!! Daarna is inschrijven voor de langebaanwedstrijden niet meer mogelijk!

HET PROGRAMMA

De clubkampioenschappen beginnen op 4 maart om 20.15 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want we starten stipt!

We starten met een wedstrijd over 100 meter voor de pupillen (13-15 jaar). Vijf minuten later zijn de jeugdschaatsers (de kinderen die op de zaterdagmiddag om 17.30 uur rijden) aan de beurt. Zij rijden 2 x 100 meter en krijgen aansluitend een medaille uitgereikt. De pupillen vervolgen dan hun wedstrijd met een 500 meter met aansluitend de prijsuitreiking. Direct daarna starten de langebaanwedstrijden voor de junioren tot en met de masters, inclusief de 3.000 meter. Die duren tot ongeveer 23.00 uur.

GHV rijdt na de langebaanwedstrijd (ca 23.00 uur) nog een marathon voor de Joop Bakkerbokaal en de Hans Vollenbroek Cup. Hiermee kunnen ook IJBM’ers meedoen. Dit hoef je pas op de avond zelf te beslissen.

De prijsuitreiking & een drankje is in het KNSB-café. De prijsuitreiking is voor junioren (A/B/C) en voor senioren en masters. Zoals gezegd krijgen jeugdschaatsers en pupillen hun medailles eerder – om het niet te laat te maken.

AFSTANDEN PER CATEGORIE

Per categorie staan voor de langebaanwedstrijden de volgende afstanden op het programma:

  • Jeugdschaatsers die op zaterdagmiddag schaatsen: 2x 100m, met aansluitend om circa 21.00 uur de prijsuitreiking. Iedereen rijdt prijs!
  • Pupillen die wedstrijdschaatsen (geboortedatum na 1-7-2009): 100 en 500m (prijsuitreiking ca 21.00u)
  • Junioren C (geboortedatum tussen 1-7-2007 en 30-6-2009): 500 en 700m.
  • Junioren B & A (geboortedatum tussen 1-7-2003 en 30-6-2007): 500 en 1.500m. – Neo-senioren, Senioren en Masters: 500 en 1.500m.

Voor de top-8-rijders is er (overigens facultatief) een afsluitende afstand: 3.000m.

We zien je heel graag op zaterdag 4 maart op het ijs – of ernaast om aan te moedigen. Houd dus je mail in de gaten voor meer berichten en de inschrijflink die op 20 februari verstuurd wordt.

Hierbij alvast heel veel dank aan alle vrijwilligers die dit weer voor ons mogelijk maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *